Στολές Halloween για σκύλους: Kάντε το μασκάρεμα του σκύλου σας μια ευχάριστη εμπειρία

background image

Σκύλος

24/10/2023

Στολές Halloween για σκύλους: Kάντε το μασκάρεμα του σκύλου σας μια ευχάριστη εμπειρία

Το Halloween είναι ένα έθιμο του εξωτερικού, όμως τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να ριζώνει για τα καλά στη νοοτροπία της χώρα μας. Γιορτάζεται την 31 Οκτωβρίου και μέχρι πρότινος υπήρχε η πεποίθηση ότι απευθύνεται κυρίως σε παιδιά. Πέρα όμως των παιδιών, σίγουρα στη γιορτή του Halloween, μπορούν να συμμετέχουν και οι τετράποδοι φίλοι μας.

Υπάρχουν πολλές στολές για σκύλους, σε καταστήματα κατοικίδιων ζώων, μεγάλα πολυκαταστήματα, στο διαδίκτυο, μπορείτε όμως ακόμη να τις φτιάξετε με το χέρι. Πριν όμως πάρετε μια στολή σκύλου, θα πρέπει να λάβετε κάποια πράγματα υπόψη ώστε να κάνετε τη ζωή τους ευκολότερη.

Τι να κάνετε πριν αγοράσετε μια στολή σκύλου

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι σκύλοι δεν ενδιαφέρoνται για το Halloween όσο εσείς. Θεωρούν ότι μόνο με τη γούνα τους είναι μια χαρά. Εάν ο σκύλος σας είναι πιο ντροπαλός ή συγκρατημένος, ίσως είναι καλή ιδέα να τον αφήσετε να χαλαρώσει στο σπίτι χωρίς στολή. Εάν από την άλλη ο σκύλος σας είναι μια κοινωνική πεταλούδα, τότε δεν θα τον πειράζει να φορέσει μια αστεία στολή για να ικανοποιήσει το αγαπημένο του πρόσωπο.

Προγραμματίστε το λοιπόν εκ των προτέρων, ώστε να υπάρχει αρκετός χρόνος να τη συνηθίσει και να αισθάνεται άνετα με αυτή πολύ πριν από το Halloween.Όταν βρείτε λοιπόν την τέλεια στολή για τον σκύλο σας, κάντε έναν έλεγχο ασφαλείας πριν την αγοράσετε. Προσπαθήστε να αποφύγετε μια πολύ ζεστή και στενή στολή, η οποία θα του περιορίζει την κίνηση ή την αναπνοή, ελέγξτε μήπως περιέχει τοξικά συστατικά ή στοιχεία που θα μπορούσε να καταπιεί. Βεβαιωθείτε επίσης ότι το οπτικό πεδίο του σκύλου σας δεν είναι φραγμένο.

Πώς να φορέσετε στο σκύλο σας μια στολή

Αγοράστε το κοστούμι τουλάχιστον δύο εβδομάδες πριν το Halloween ή την εκδήλωση που θέλετε να συμμετέχετε. Φέρτε τον σε επαφή με αυτό σιγά σιγά. Πρώτα, απλώς δείξτε το του και δώστε του μερικές λιχουδιές. Μετά από μερικές μέρες, περάστε το κοστούμι στην πλάτη του και μετά δώστε περισσότερες λιχουδιές. Μετά από μια-δυο μέρες ακόμα, φορέστε του το outfit και χαρίστε τους πολλές νόστιμες λιχουδιές.

Θέλετε να δώσετε στον σκύλο σας έναν λόγο να πιστεύει ότι, αν φορέσει αυτό το ρούχο, θα του συμβούν υπέροχα πράγματα. Δίνοντάς τους λιχουδιές, συνδέετε τη στολή με ανταμοιβές (και χρησιμοποιώντας τεχνικές εκπαίδευσης θετικής ενίσχυσης). Με αυτόν τον τρόπο, ο σκύλος θα αρχίσει να χτίζει αυτή τη σχέση μεταξύ στολής και λιχουδιών στο μυαλό του.

Τι να κάνετε εάν ο σκύλος σας αρχίσει να αισθάνεται άβολα

Σκεφτείτε πώς θα αντιδράσουν οι άνθρωποι βλέποντας το σκυλί σας με το κοστούμι. Μπορεί να ουρλιάζουν από χαρά, να δείχνουν ή να γελούν υστερικά, συμπεριφορές που μπορεί να κάνουν κάθε σκύλο να αισθανθεί άβολα. Οι δυνατοί θόρυβοι ή οι μεγάλες χειρονομίες από τους ανθρώπους μπορεί να τους κάνουν πολύ ανήσυχους αλλά και να τους στρεσάρουν.

Τα σημάδια του στρες σε έναν σκύλο μπορεί να περιλαμβάνουν το λευκό των ματιών που φαίνεται περισσότερο από το συνηθισμένο, τα αυτιά καρφωμένα χαμηλά και η ουρά του σφιγμένη ή ανάμεσα στα πόδια του. Μπορεί να σκύβει, κρατώντας το σώμα και το κεφάλι του χαμηλά.

Να θυμάστε ότι το κοστούμι δεν σημαίνει τίποτα για αυτά (εκτός από τα υπέροχα κεράσματα που συνδέουν με αυτό). Αν φαίνονται δυσαρεστημένοι, προσπαθήστε να τους απομακρύνετε από αυτή την κατάσταση και βγάλτε του τη στολή. Εξάλλου, τα σκυλιά αξίζουν να απολαύσουν το πάρτι, είτε είναι μεταμφιεσμένα είτε όχι.

Μοιραστείτε το άρθρο!

background image