Βασική εκπαίδευση υπακοής σκύλου: Βήμα-βήμα οδηγός για αρχάριους

background image

Σκύλος

14/11/2023

Βασική εκπαίδευση υπακοής σκύλου: Βήμα-βήμα οδηγός για αρχάριους

Το κλειδί για μια αρμονική συμβίωση με τον σκύλο σας είναι μια καλή βάση εκπαίδευσης. Η εκπαίδευση υπακοής μπορεί να είναι διασκεδαστική, αλλά ταυτόχρονα μπορεί να φοβίζει τους νεότερους ιδιοκτήτες. Τα σκυλιά έχουν διαφορετικές προσωπικότητες και μπορεί να απαιτούν διαφορετικά στυλ εκπαίδευσης. Μπορείτε να αναζητήσετε επαγγελματική βοήθεια ή να το κάνετε μόνοι σας.

Ακολουθούν μερικές βασικές συμβουλές για την εκπαίδευση υπακοής που θα σας βοηθήσουν:

Υπομονή και συνέπεια

Η υπομονή και η συνέπεια είναι τα κλειδιά της επιτυχίας. Εάν μόλις φέρατε στο σπίτι ένα νέο κουτάβι, η εκπαίδευση με crate θα πρέπει να είναι το πρώτο μέλημά σας. Θα πρέπει να το κάνετε να αισθανθεί άνετα μέσα σε αυτό, να το δει ως τον δικό του χώρο, τη "φωλιά" του. Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που ενθαρρύνει την καλή συμπεριφορά.

Τα κουτάβια θα πρέπει να αρχίσουν την εκπαίδευση περίπου 7 ½ έως 8 ½ εβδομάδων. Για τα μεγαλύτερα σκυλιά που διασώθηκαν ή υιοθετήθηκαν από το καταφύγιο, μπορεί να χρειαστούν επανεκπαίδευση, η ίδια δηλαδή διαδικασία που εφαρμόζεται και στα κουτάβια.

Εκμάθηση βασικών εντολών

Η εκπαίδευση υπακοής (με βασικές εντολές) είναι απαραίτητη για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Όταν ο σκύλος σας είναι στο σπίτι ή παίζει έξω, η εκμάθηση βασικών εντολών είναι ζωτικής σημασίας τόσο για τη δική του ασφάλεια όσο και για των άλλων.

Μάθετε πώς να διδάξετε στον σκύλο σας τις πέντε βασικές εντολές υπακοής: κάτσε, μείνε, κάτω, έλα και άφησέ το. Άλλες εντολές μπορεί να χρειαστούν μερικές εβδομάδες για να μάθει ο σκύλος σας, αλλά έχοντας ως βάση τις παραπάνω, η εκμάθηση άλλων εντολών θα είναι ευκολότερη.

Επιβράβευση της καλής συμπεριφοράς

Οι σκληρές μέθοδοι εκπαίδευσης ενός σκύλου, συνδέονται άρρηκτα με την ανάπτυξη διάφορων φοβιών, οι οποίες μειώνουν την αποτελεσματικότητα της. Η εκπαίδευση θετικής ενίσχυσης, επιβραβεύοντας δηλαδή με νόστιμες λιχουδιές είναι εξαιρετική μέθοδος για τη διδασκαλία της υπακοής στα κουτάβια. Όταν ο σκύλος σας είναι συνεργάσιμος, δώστε του ανταμοιβές.

Όταν μαθαίνουν νέες εντολές ή ολοκληρώνουν μια δραστηριότητα, προσφέρετέ τους λιχουδιές, χάδια κι επαίνους. Ο στόχος είναι να εντρυφήσουν την καλή συμπεριφορά επιβραβεύοντάς τους, έτσι με αυτό τον τρόπο είναι πιθανό να την επαναλάβουν.

Κάντε επαγγελματικά μαθήματα εκπαίδευσης

Υπάρχουν πολλά βίντεο και βιβλία που μπορούν να σας βοηθήσουν με την εκπαίδευση υπακοής DIY, αλλά ορισμένα σκυλιά μπορεί να απαιτούν περισσότερη επαγγελματική εκπαίδευση από άλλα. Το ακριβό δεν σημαίνει πάντα καλό. Συμβουλευτείτε τον κτηνίατρό σας για προτάσεις ή αναζητήστε έναν καλά αξιολογημένο εκπαίδευτή κοντά σας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των μαθημάτων, οι ιδιοκτήτες διδάσκονται τη σωστή προσέγγιση για το πώς να μεταφέρουν εντολές στα σκυλιά τους και πώς να ενθαρρύνουν τα σκυλιά να υπακούουν. Η εκπαίδευση υπακοής σκύλου αφορά την υπομονή και τη συνέπεια. Επιλέξτε την καλύτερη μέθοδο που θα λειτουργήσει για εσάς και τον σκύλο σας.

Μοιραστείτε το άρθρο!

background image