Γνωρίζοντας την οικογένεια Mariposa. Η Έλενα Mariposa και οι bestie της

background image

Συνεντεύξεις

29/11/2023

Γνωρίζοντας την οικογένεια Mariposa. Η Έλενα Mariposa και οι bestie της

Στον εκθαμβωτικό κόσμο του influencing, εκεί όπου κάθε ανάρτηση είναι ένας καμβάς δημιουργικότητας, η Έλενα Mariposa κυριαρχεί. Αναγνωρισμένη όχι μόνο για το απαράμιλλο στυλ της αλλά και για την απεριόριστη αγάπη της για τα κατοικίδια, μας ανοίγει τον κόσμο της σε μια αποκλειστική συνέντευξη.

Γνωρίστε τους αγαπημένους Αχιλλέα και Λεωνίδα, τους δυο υπέροχους γάτους που υπάρχουν στη ζωή της και της χαρίζουν απλόχερα γουργουρητά και πολλή αγάπη. Η Έλενα Mariposa μοιράζεται το ταξίδι της ως γατομαμά, προσφέροντας μια ματιά τόσο στις όμορφες στιγμές όσο και στις προκλήσεις της ζωής με δυο γάτες.

Μπορείς να μας πεις την ιστορία του πώς πρωτογνώρισες τις δύο γάτες σου και αποφάσισες να τις υιοθετήσεις;

Ενώ δεν ήμουν cat person κάποια στιγμή μου γεννήθηκε η επιθυμία να υιοθετήσω μια γάτα. Το συζήτησα λοιπόν με την παρεά μου και τότε μια καλή μου φίλη μου είπε για κάτι νεογέννητα γατάκια στον Πειραιά τα οποία ήταν στο δρόμο και κινδύνευαν. Χωρίς να το πολύ σκεφτώ πήγαμε επι τόπου, τον είδα, τον ερωτεύτηκα και τον πήρα σπίτι μαζί μου. Έτσι έχει η ιστορία του Λεωνίδα. Με τον καιρό λοιπόν άρχισε να μου αρέσει η ζωή με μια γάτα, είχε αρχίσει να μου μπαίνει στο μυαλό η ιδέα του να πάρω και δεύτερη. Με τον Αχιλλέα το έψαξα λίγο περισσότερο, το έψαχνα για αρκετό καιρό η αλήθεια είναι. Τότε επικοινώνησαν μαζί μου από μια φιλοζωική και μου είπαν για ένα γατάκι το οποίο είχε χάσει το αδερφάκι του και μόλις είχαν καταφέρει να το διασώσουν. Αυτός παιδιά είναι ο Αχιλλέας!

Λένε ότι δυο γάτες και ειδικά αρσενικές δεν τα πάνε καλά μεταξύ τους… Πώς κατάφερες να διασφαλίσεις την ηρεμία μέσα στο σπίτι;

Στην αρχή όπως είναι φυσιολογικό δεν τα πήγαιναν καθόλου καλά αλλά έκανα υπομονή κι άφησα το χρόνο και τη φύση να κάνουν τη δουλειά τους. Όταν πρωτοήρθε ο Αχιλλέας στο σπίτι, τους είχα σε διαφορετικά δωμάτια παρόλα αυτά ο Αχιλλέας κατάφερε να βγει και έτσι ήρθαν κατευθείαν σε επαφή. Ο Λεωνίδας, για να είμαι ειλικρινής, δεν χάρηκε και πολύ από αυτή τη συνάντηση και στην αρχή ήταν μονίμως κρυμμένος. Το καλό στην όλη υπόθεση ήταν ότι Λεωνίδας, παρόλο που τον τραμπούκιζε, δεν του επιτέθηκε ποτέ έτσι με πολλή υπομονή και μετά από αρκετό χρόνο προσαρμογής έχουμε φτάσει στο να είναι τα καλύτερα φιλαράκια.

Περιέγραψέ μας λίγο την προσωπικότητα και τα μοναδικά χαρακτηριστικά του κάθε ενός;

Ο Λεωνίδας είναι κυριολεκτικά η κλασική γάτα. Θα έρθει όποτε θέλει αυτός, σχεδόν ποτέ δηλαδή. Είναι πιο κλειστός, απόμακρος και δεν εκφράζει εύκολα τα συναισθήματα του. Αν και είναι πολύ ήσυχος έχει την αύρα του τύπου "Είμαι ο βασιλιάς του σπιτιού". Ο Αχιλλέας από την άλλη είναι το άκρως αντίθετο. Νομίζω πρέπει να ήταν σκυλί σε προηγούμενη ζωή δεν εξηγείται αλλιώς. Είναι όλη μέρα κολλημένος πάνω μου δεν με αφήνει να πάρω ανάσα. Είναι ο πιο αγαπούλης γάτος που ξέρω και παρόλο που έχει μεγαλώσει αρκετά συνεχίζει να είναι έτσι.

Υπάρχει κάποιο αστείο περιστατικό που θα ήθελες να μοιραστείς;

Δεν θα έλεγα ότι υπάρχουν πολλά αστεία, εκνευριστικά θα έλεγα καλύτερα. Θεωρώ αξιοσημείωτο να αναφερθεί ότι έχουν έναν μαγικό και ταυτόχρονα εκνευριστικό τρόπο να ανοίγουν την τα'ί'στρα τους ενώ την έχω κλείσει από παντού. Την τελευταία φορά που έλειπα, είχα βάλει ένα 5κιλό βαράκι πάνω στο καπάκι και κατάφεραν και πάλι την ανοίξουν. Τα παιδιά από το mybestie το έχουν δει με τα μάτια τους (είναι αλήθεια... έχουμε δοκιμάσει τα πάντα, ταινίες, βαράκια, βιβλία). Δεν ξέρω τι να κάνω άλλο... Αυτοί οι 2 γάτοι είναι συμμορία πλέον.

Πως είναι η ζωή με δυο γάτες… Μπορείς να μοιραστείς τυχόν προκλήσεις που αντιμετώπισες και πώς κατάφερες να τις ξεπεράσεις;

Η ζωή με 2 γάτες, είναι ωραία, αλλά και ταυτόχρονα πολύ απαιτητική. Πρέπει να έχεις πολλή υπομονή κι επιμονή. Εγώ περνάω πολύ όμορφα μαζί τους, είναι πλέον η οικογένεια μου, όμως υπάρχουν και στιγμές που δεν την παλεύω. Οι ζημιές που κάνουν είναι απερίγραπτες. Ώρες ώρες το να έχεις 2 γάτες φαντάζει λες κι έχεις 10. Δεν μιλάμε για το καθάρισμα... Είμαι με ένα καθαριστικό μόνιμα στο χέρι κι ένα φτυαράκι τουαλέτας. Πρέπει η τουαλέτα τους να είναι πεντακάθαρη γιατί αλλιώς υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ατυχήματος.

Με ποιο τρόπο ο Λεωνίδας και ο Αχιλλέας έχουν επηρεάσει ή αλλάξει τη ζωή σου και τον τρόπο που σκέφτεσαι;

Την αλλαγή που μου έχουνε κάνει και έχουν βοηθήσει να βιώσω είναι το να σταματάω για λίγο το χρόνο και να στέκομαι. Δηλαδή να μην κάνω τίποτα και κάποιες στιγμές εκεί που ξεχνιέμαι απλά για να τους κοιτάξω να χάφτουμε να αγκαλιαστούμε, πράγμα που δεν θα το έκανα πριν δεν θα είχα κανένα στοπ. Τώρα κάπου κάπου τα σταματώ όλα για να είμαι μαζί τους γιατί είμαι αλλά δεν είμαι μαζί τους, και μου θυμίζουν ότι ξέρεις η ύπαρξη είναι. Καμιά φορά σταματάμε για να καταλάβουμε την ύπαρξή μας.

Πιστεύεις ότι με κάποιο τρόπο έχουν επηρεάσει ή εμπνεύσει τη θεματολογία του περιεχομένου που postαρείς;

Δεν το συζητώ με έχουν επηρεάσει πάρα πολύ. Καταρχήν έχω φτιάξει και δικό τους προφίλ @leonidas_kai_achilleas (κάντε FOLLOW!!!). Στην αρχή ήταν μόνο του Λεωνίδα αλλά πλέον είναι κοινό. Προσπαθώ όσο περισσότερο μπορώ να ποστάρω, είναι όμως αρκετά δύσκολο να διαχειρίζεσαι 2 προφίλ. Και οι followers μου λένε ότι θέλουν να τους βλέπουν συχνότερα γιατί είναι αξιαγάπητοι κι έχουν πλάκα, οπότε ναι με έχουν βοηθήσει πολύ στο να βγάλω happy content.

Πώς διαχειρίζεσαι την υγεία και την ευημερία τους; Έχεις κάποια συγκεκριμένη ρουτίνα διατροφής ή περιποίησης;

Λόγω του ότι είναι αρσενικά και τα δυο τους δίνω ειδική τροφή που βοηθά το ουροποιητικό τους. Η τροφή είναι κάτι που δίνω αρκετά χρήματα μιας και είναι η βάση που θα τα κρατήσει μακροχρόνια υγιή. Τώρα ξεκίνησα να τους κάνω και μπάνιο (σε ειδικό groomer), θα προσπαθήσω να τους πηγαίνω 2-3 φορές το χρόνο μιας και βοηθάει πολύ το τρίχωμα τους. Κι επίσης τους κόβω ανά 2 εβδομάδες τα νύχια. Ο Λεωνίδας τρελένεται να του κόβω τα νύχια, ο μικρός ακόμα το ψάχνει αλλά ευτυχώς είναι δεκτικός και κάθεται.

Τι συμβουλή θα έδινες σε κάποιον που σκέφτεται να υιοθετήσει ένα κατοικίδιο για πρώτη φορά;

Να το κάνει αλλά να είναι έτοιμος για τις δυσκολίες που έρχονται μαζί με το κατοικίδιο. Θα πρέπει να είναι σωστά ενημερωμένος, να έχει διαμορφώσει κατάλληλα το χώρο και να έχει προμηθευτεί τον κατάλληλο εξοπλισμό. Παρόλα αυτά δεν ξέρω πώς ήταν η ζωή μου πριν τους γάτους. Δεν ήμουν ποτέ cat person, αλλά από τότε που πήρα τον Λεωνίδα έχει αλλάξει ο κόσμος μου, κατάλαβα πως λειτουργούν αυτά τα ζώα και πόση αγάπη μπορούν να δώσουν. ΑΝ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΤΟΤΕ ΝΑΙ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ!!! ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ, ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ!!!

Μοιραστείτε το άρθρο!

background image