4 tips για την πρώτη γνωριμία με το σκύλο σου!

background image

Σκύλος

19/05/2021

4 tips για την πρώτη γνωριμία με το σκύλο σου!

Εάν λατρεύεις τα ζώα, σίγουρα σου είναι δύσκολο να μην αρχίσεις τα χάδια και τα φιλιά μόλις αντικρίσεις για πρώτη φορά το σκύλο σου. Όμως, τα σκυλιά δεν έχουν πάντα την ίδια συμπεριφορά. Εδώ στο MyBestie συγκεντρώσαμε κάποια tips για να γίνει η πρώτη συνάντηση πετυχημένη.

1. Δώσε του χρόνο και σεβάσου το χώρο του

Περίμενε να σε πλησιάσει πρώτος ο ίδιος και μην εισβάλλεις στο χώρο του. Γενικότερα, όταν βρίσκεται μπροστά ο ιδιοκτήτης ενός σκύλου ρώτα πρώτα αν μπορείς να πλησιάσεις. Μόλις πλησιάσεις μιμήσου τη συμπεριφορά του σκύλου και στρέψε το σώμα σου στο πλάι. Όταν τα σκυλιά χαιρετούν το ένα το άλλο, συνήθως πλησιάζουν στο πλάι ή στο πίσω μέρος.

2. Κράτα τα χέρια σου προς τη πλευράς σου

Είναι σημαντικό ο σκύλος να ναι ήρεμος καθώς σε γνωρίζει. Σε πολλά σκυλιά αρέσει να απλώνεις το χέρι για να σε μυρίζει αλλά κάποια φοβούνται. Έτσι, είναι καλύτερο να κρατάς τα χέρια σου στο πλάι και μόλις ο σκύλος νιώσει άνετος, δώσε του ένα χάδι κάτω από το πηγούνι ή στο πλάι. Απόφυγε να είσαι πάνω από το κεφάλι του.

3. Αφουγκράσου τη γλώσσα του σώματος του

Οι σκύλοι μοιάζουν με τους ανθρώπους και έχουν διαφορετικές προσωπικότητες και διαθέσεις. Μερικές φορές ακόμη και ο πιο φιλικός σκύλος, μπορεί να είναι κακοδιάθετος και να θέλει να μείνει μόνος του. Μην προσπαθήσεις λοιπόν, να αγκαλιάσεις ή να είσαι υπερβολικά διαχυτικός στην πρώτη γνωριμία, ακόμα κι αν ο σκύλος είναι ακαταμάχητα χαριτωμένος.

Για να καταλάβεις πότε ο σκύλος νιώθει εξοικειωμένος παρατήρησε αν το σώμα του είναι χαλαρό, αν έχει ανοιχτό στόμα, χαλαρά αυτιά και πρόσωπο και φυσικά αν κουνάει την ουρά του. Αντίθετα, αν το σώμα του φαίνεται τεταμένο και άκαμπτο, τα αυτιά του κρύβονται πίσω στο κεφάλι του και η ουρά του είναι κρυμμένη τότε πιθανόν ο σκύλος να είναι φοβισμένος και υπάρχει η πιθανότητα να δαγκώσει αν θεωρήσει ότι προκαλείται.

4. Μην υποκύψεις σε μια κακή συμπεριφορά

Εάν ο σκύλος πηδήξει προς τα πάνω σου, τότε απομακρύνσου κάνοντας λίγα βήματα πίσω. Δεν ενθαρρύνουμε ποτέ μια κακή συμπεριφορά λέγοντας ένα «σιγά, δε πειράζει». Χρειάζεται μεγάλη υπομονή και επιμονή για να εκπαιδευτεί ένας σκύλος και οι αλληλεπιδράσεις με αγνώστους είναι το καλύτερο παράδειγμα για να διδαχθούν τη σωστή συμπεριφορά.

Μοιραστείτε το άρθρο!

background image