Έξυπνα χριστουγεννιάτικα δώρα για κατοικίδια. Εσείς τι δώρο θα πάρετε στον τετράποδο φίλο σας;

background image

Γενικές πληροφορίες

19/12/2023

Έξυπνα χριστουγεννιάτικα δώρα για κατοικίδια. Εσείς τι δώρο θα πάρετε στον τετράποδο φίλο σας;

Αν αναρωτιέστε τι δώρο να πάρετε στο κατοικίδιό σας αυτή τη γιορτινή περίοδο, συγκεντρώσαμε παρακάτω κάποιες έξυπνες και οικονομικές ιδέες για σκύλους και γάτες που θα τους αφήσουν να γαβγίζουν και να γουργουρίζουν με ενθουσιασμό.

Σύμφωνα με έρευνες, 3 στους 5 ιδιοκτήτες κατοικίδιων αγοράζουν δώρα για τους γούνινους φίλους τους κάθε Χριστούγεννα και σχεδόν 1 στους 5 θα ξοδέψουν περισσότερα για τα κατοικίδιά τους απ' ότι για τους συντρόφους τους! Από τα παραδοσιακά όπως λιχουδιές, παιχνίδια για μάσημα και μπάλες, μέχρι πιο πολυτελή δώρα όπως περιποίηση και μασάζ.

Οι κύριοι λόγοι για τους οποίους αγοράζουμε χριστουγεννιάτικα δώρα για τα κατοικίδιά μας είναι επειδή «είναι μέλη της οικογένειας (77%), «δεν θέλουν να αισθάνονται περιττά (44%) και «έτσι για να έχουν κάτι να ξετυλίξουν μαζί με την υπόλοιπη οικογένεια» (33%). Μεταξύ εκείνων που ξοδεύουν περισσότερα για τα κατοικίδιά τους απ' ότι για τους συντρόφους τους, είναι η Gen Z. Τα παιδιά ηλικίας 18-24 ετών να είναι σχεδόν τρεις φορές πιο πιθανό να ξοδεύουν περισσότερα για το κατοικίδιό τους από τον σύντροφό τους σε σχέση με τα άτομα ηλικίας 65+.

Για περισσότερη έμπνευση, ρίξτε μια ματιά στις προτάσεις των ειδικών μας για δώρα για κατοικίδια Pawfect αυτά τα Χριστούγεννα.

Τα καλύτερα δώρα για σκύλους

1. Απασχολείστε τον εγκέφαλό τους με ένα παζλ για σκύλους

Ένα παιχνίδι για μάσημα είναι υπέροχο, αλλά δεν απαιτεί μεγάλη εγκεφαλική δύναμη – και κάθε σκύλος χρειάζεται πνευματική διέγερση! Γιατί να μην βάλετε το μυαλό του σκύλου σας να δουλέψει με ένα διαδραστικό παιχνίδι σκύλου ή τροφοδότη παζλ; Υπάρχουν αμέτρητα σχέδια για να διαλέξετε. Αν το κατοικίδιό σας δεν έχει εμπειρία σε αυτά, ξεκινήστε με κάτι απλό.

Τα σκυλιά δεν είναι υπομονετικά - αν κάτι είναι πολύ περίπλοκο, είτε θα το αγνοήσουν είτε θα το καταστρέψουν! Τα κούφια παιχνίδια από καουτσούκ που μπορείτε να γεμίσετε με λιχουδιές είναι εξαιρετικά για όλα τα επίπεδα, από αρχάριους έως έξυπνους. Οι τροφοδότες παζλ με μοχλούς και κουμπιά όχι μόνο θα προσφέρουν μια σοβαρή πρόκληση, αλλά και θα επιβραδύνουν τη γρήγορη κατανάλωση φαγητού, μειώνοντας έτσι τα αέρια και βοηθώντας την πέψη.

2. Χαρίστε τους κάτι φανταχτερό

Ένα φωτεινό κολάρο LED κάνει τις βόλτες πιο ασφαλείς, ειδικά τις σκοτεινές μέρες του χειμώνα. Οι οδηγοί, οι άνθρωποι που κάνουν τζόκινγκ και οι ποδηλάτες θα το δουν να έρχεται ακόμα κι αν έχετε σκυλί με σκούρο χρώμα. Διαλέξτε ένα ελαφρύ κολάρο που να είναι αρκετά στιβαρό ώστε να αντέχει τα συνηθισμένα τραβήγματα του σκύλου σας.

3. Επενδύστε σε έναν ανιχνευτή δραστηριότητας σκύλου

Η παχυσαρκία των σκύλων αυξάνεται και το να βεβαιωθείτε ότι ο σκύλος σας ασκείται αρκετά είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την υγεία τους. Κάτι που κάνει αυτές τις συσκευές καταγραφής άσκησης κάτι περισσότερο από ένα απλό αξεσουάρ. Το μόνο που θα χρειαστεί είναι να στερεώσετε τη συσκευή στο κολάρο του σκύλου σας, να κατεβάσετε τη συνοδευτική εφαρμογή και να τη συνδέσετε με το smartphone ή το tablet σας. Ένας ανιχνευτής με ενσωματωμένο GPS θα σας βοηθήσει επίσης να εντοπίσετε τον σκύλο σας σε περίπτωση που τον χάσετε.

4. Διαλέξτε το τέλειο κολάρο

Το κολάρο του σκύλου σας θα πρέπει να είναι τόσο άνετο, που μετά βίας θα παρατηρήσει ότι το φοράει. Ο σκύλος σας αξίζει σίγουρα μια αναβάθμιση. Για να βρείτε λοιπόν το ιδανικό κολάρο θα χρειαστεί να γίνουν μετρήσεις λαιμού και σε συνδυασμό με τη φυλή του (εάν είναι μακρύτριχο ή κοντότριχο) και το πόσο ευαίσθητο είναι στην περιοχή του λαιμού. Μόλις μάθετε αυτά τα βασικά, πηγαίνετε και ψωνίστε! Επώνυμα περιλαίμια χειροποίητα με δέρμα ή διαμαντάκια.

5. Φρέσκο νερό ​​με ένα συντριβάνι σκύλου

Δεν είναι όλα τα δώρα για σκύλους καλά για την υγεία τους, αλλά ένα συντριβάνι νερού για κατοικίδια θα τους δώσει πρόσβαση σε μια συνεχή παροχή φρέσκου, φιλτραρισμένου νερού. Αποκτήστε αυτό που είναι κατάλληλο για τη φυλή και το μέγεθος του σκύλου σας. Τα σκυλιά με επίπεδα πρόσωπα, όπως τα Pugs, θα χρειαστούν ένα διαφορετικό είδος μπολ από ένα Λαμπραντόρ, για παράδειγμα, ενώ τα πολύ ψηλά σκυλιά θα προτιμήσουν ένα υψηλότερο μοντέλο. Όχι μόνο θα τους βοηθήσει να παραμείνουν ενυδατωμένοι, αλλά και θα σταματήσετε να ανησυχείτε ότι ξεχάσατε να ανανεώσετε το μπολ τους σήμερα το πρωί.

Τα καλύτερα δώρα για γάτες

1. Ένα κυνηγητικό παιχνίδι

Όταν ο καιρός είναι κρύος και βροχερός, η γάτα σας περνάει περισσότερο χρόνο μέσα - γι' αυτό χαρίστε της ένα δώρο που θα τη βοηθήσει να αντικαταστήσει μέρος της σωματικής της δραστηριότητα που κανονικά θα έκανε σε εξωτερικούς χώρους. Τα παιχνίδια κυνηγιού που λειτουργούν με μπαταρίες είναι ιδανικά, εξασκώντας τις φυσικές αισθήσεις αφής, ακοής και όρασης. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για τη γάτα σας να εξασκήσει το ένστικτό της, να κυνηγήσει και να παίζει με το θήραμα – κάτι που θα τη βοηθήσει να παραμείνει σε φόρμα.

2. Παιχνίδια παζλ για γάτες

Είναι επίσης σημαντικό να έχετε κατά νου τη νοητική διέγερση. Αναζητήστε παιχνίδια παζλ, λαβύρινθους φαγητού και πίνακες δραστηριοτήτων με χώρους όπου μπορείτε να κρύψετε λιχουδιές ώστε να απελευθερώσει η γάτα σας χρησιμοποιώντας μια ποικιλία τεχνικών. Αυτό αποτελεί μια καλή πρόκληση και τη βοηθά να εξασκήσει τον εγκέφαλό της καθώς πρέπει να σκεφτεί πώς να ανακτήσει τις λιχουδιές. Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κάνετε τη γάτα σας να χρησιμοποιήσει τις φυσικές της δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων.

3. Το τέλειο δώρο για τη γάτα σας. Ένα άδειο κουτί!

Για τις περισσότερες γάτες, ένα άδειο κουτί φέρνει την ίδια χαρά με ό,τι υπήρχε κάποτε μέσα του. Καθώς λοιπόν ξετυλίγετε τα δικά σας δώρα, κρατήστε τα άδεια κουτιά - και παρακολουθήστε τη γάτα σας να περνάει ώρες εορταστικής διασκέδασης που δεν θα σας κοστίσει ούτε δεκάρα.

4. Ένα άνετο και μαλακό κρεβάτι

Κάθε κατοικίδιο πρέπει να έχει τον δικό του ειδικό χώρο για να κουλουριαστεί και να ξεκουραστεί. Τα κρεβάτια για γάτες διατίθονται σε μεγάλη ποικιλία υλικών αλλά και σχημάτων: από ψεύτικη γούνα, βελούδο ή τσόχα μέχρι ιγκλού, τούνελ, σπήλαιο ή κρησφύγετο! Αλλά είτε επιλέξετε κάτι κομψό για να συμπληρώσετε τη διακόσμηση του χώρου σας είτε προτιμήσετε μια νεωτεριστική επιλογή, είναι ένα από τα πιο χρήσιμα πράγματα που θα μπορούσατε να χαρίσετε στη γάτα σας τα Χριστούγεννα. Και μην ανησυχείτε αν έχουν ήδη ένα. Οι γάτες θα χαρούν να έχουν ακόμη περισσότερες επιλογές…

5. Το δώρο της περιποίησης

Όπως γνωρίζουμε, οι περισσότερες γάτες είναι εξαιρετικά ικανές να περιποιηθούν τον εαυτό τους. Αλλά αν το κατοικίδιό σας χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ή εάν έχετε μια γάτα ηλικιωμένη, γιατί να μην κλείσετε μια επίσκεψη σε ένα σπα για γάτες ώστε να απολαύσουν μια πολυτελή περιποίηση, όπως μασάζ ποδιών, περιποίηση σώματος ή προσώπου; Εναλλακτικά, αγοράστε ένα πινέλο ή γάντι περιποίησης και περιποιηθείτε τα στο σπίτι. Χαϊδεύοντας το τρίχωμά της, θα αφαιρέσετε απαλά τις μπερδεμένες και τις χαλαρές τρίχες.

Μοιραστείτε το άρθρο!

background image