Ράτσες σκύλων: 5 ράτσες σκύλων που λατρεύουν το νερό

background image

Σκύλος

10/01/2024

Ράτσες σκύλων: 5 ράτσες σκύλων που λατρεύουν το νερό

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι όλα τα σκυλιά έχουν τη φυσική ικανότητα να κολυμπούν. Αυτό είναι πραγματικά ανακριβές. Η πλειοψηφία των σκύλων θα προσπαθήσει να κολυμπήσει αν καταλήξει στο νερό, αλλά δεν είναι όλοι οι σκύλοι δυνατοί κολυμβητές και μπορούν να παραμείνουν στην επιφάνεια.

Υπάρχουν όμως ορισμένες ράτσες σκύλων που τα πάνε πολύ καλά στο νερό. Σύμφωνα με τη Wikipedia, τα «water dogs» είναι ένας αρχαίος τύπος σκύλου, που χρησιμοποιούσαν οι ναυτικοί για να ανασύρουν αντικείμενα που χάθηκαν στη θάλασσα καθώς και για να περάσουν μηνύματα μεταξύ σκαφών. Ήταν γνωστά στους Ρωμαίους που τα αποκαλούσαν «λεοντόσκυλα» λόγω του χαρακτηριστικού τριχώματος τους.

Αν αγαπάτε την παραλία κι αναζητάτε έναν σύντροφο στις θαλάσσιες περιπέτειες, παρακάτω θα βρείτε τις κορυφαίες ράτσες σκύλων νερού για εσάς.

Νέας Γης

Μην ξεγελιέστε από το μέγεθος της φυλής της Νέας Γης. Κατάγονται από την ακτή της Νέας Γης και είναι ένας δημοφιλής σκύλος εργασίας τόσο στη στεριά όσο και στο νερό. Τα καθήκοντά τους περιλαμβάνουν το τράβηγμα των γραμμών διασχίζοντας τη θάλασσα από το πλοίο στην ακτή και τη διάσωση χαμένων κολυμβητών. Στην πραγματικότητα, η φυλή είναι τόσο ικανή στο να σώζει ανθρώπους από πνιγμό που σε κάποιες χώρες το χρησιμοποιούν ως ναυαγοσώστες κατά μήκος των ακτών.

Λαμπραντόρ Ριτρίβερ

Μία από τις καλύτερες ράτσες σκυλιών και ίσως το πιο δημοφιλές σκυλί του κόσμου. Το σύγχρονο Λαμπραντόρ Ριτρίβερ κατάγεται από δυο δημοφιλείς ράτσες της Νέας Γης και το Λαμπραντόρ, μια καναδική παράκτια επαρχία του Ατλαντικού κοντά στη Θάλασσα του Λαμπραντόρ.

Irish Water Spaniel

Τα Ιρλανδικά Σπανιέλ νερού έχουν εξαιρετικές ικανότητες κολύμβησης και είναι επίσης πολύ παιχνιδιάρικα κι εύκολο στο να εκπαιδευτούν. Ένα Ιρλανδικό Σπανιέλ είναι πάντα πρόθυμο κι αγαπησιάρικο και συνήθως τα πάει καλά με άλλα σκυλιά και παιδιά.

Chesapeake Bay Retriever

Τα μόνα Αμερικάνικα Ριτρίβερ είναι τα Τζέζαπικ μπει Ριτριβερ. Αυτό το μεγαλόσωμο αγρόσκυλο γεννήθηκε για να διασχίζει τα τραχιά, συχνά παγωμένα νερά του κόλπου Chesapeake, χάρη στο λιπαρό αδιάβροχο τρίχωμα, τη δύναμη και την αντοχή του. Αυτή η προσαρμοστική, ενεργητική φυλή ευδοκιμεί με δραστήριες οικογένειες που αγαπούν την ύπαιθρο. Έχουν πολύ γλυκές και ήρεμες προσωπικότητες, κάτι που τους κάνει εξαιρετικούς σκύλους υπηρεσίας.

Αγγλικό Σέττερ

Το αγγλικό Σέττερ, μια από τις πρώτες γνωστές κυνηγετικές ράτσες, είναι μεσαίου μεγέθους και έχει ένα μακρύ, μεταξένιο λευκό τρίχωμα με διάφορα στίγματα που απαιτούν συχνή περιποίηση. Τα αγγλικά Σέττερ νιώθουν πιο άνετα στο νερό παρά στη στεριά.

Ακόμα κι αν ο σκύλος σας ανήκει σε μια από τις παραπάνω ράτσες, μην υποθέσετε αυτόματα ότι μπορεί να κολυμπήσει. Κάθε σκύλος πρέπει να μάθει να κολυμπά και χρειάζεται εξάσκηση για να αποκτήσει αυτοπεποίθηση στο νερό. Πάρτε το χρόνο σας και διδάξτε τον σκύλο σας πώς να αφήνει το νερό σε περίπτωση που κουραστεί ή φοβηθεί, είτε πηδώντας σε μια βάρκα είτε τρέχοντας στην ακτή.

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό... προσέξτε για επικίνδυνα ζώα κοντά ή μέσα στο νερό. Δηλητηριώδη ψάρια, μέδουσες και χταπόδια μπορεί να θεωρηθούν από τα σκυλιά νόστιμα σνακ. Ο σκύλος σας μπορεί επίσης να υποφέρει από βακτήρια, φύκια ή παράσιτα. Προσέξτε όταν φέρνετε το σκυλί σας σε νέα υδάτινα περιβάλλοντα και συμβουλευτείτε έναν κτηνίατρο εάν φαίνεται άρρωστος.

Μοιραστείτε το άρθρο!

background image