Παναγιώτης Καρδερίνης: Ο γνωστός digital creator μας συστήνει τη φίλη του Κορίνα!

background image

Συνεντεύξεις

16/01/2024

Παναγιώτης Καρδερίνης: Ο γνωστός digital creator μας συστήνει τη φίλη του Κορίνα!

Στον φωτεινό κόσμο της ψηφιακής δημιουργίας, ο Παναγιώτης Καρδερίνης αναδεικνύεται μέσα από την υπέροχη δουλειά του, υφαίνει τη δημιουργικότητα σε κάθε pixel και αιχμαλωτίζει το κοινό του με το μοναδικό του περιεχόμενο. Πέρα από τις οθόνες, ο Παναγιώτης βρίσκει παρέα, έμπνευση και παρηγοριά στην χνουδωτή σύντροφό του, Κορίνα.

Ως αφοσιωμένος γατογονέας, ο Παναγιώτης μοιράζεται τις χαρές αλλά και τις προκλήσεις της συγκατοίκησής του με την Κορίνα. Ελάτε μαζί μας καθώς εμβαθύνουμε στη γοητευτική και αρμονική ζωή του Παναγιώτη Καρδερίνη και της υπέροχης γάτας του, Κορίνας. Είναι μια ιστορία δημιουργικότητας, συντροφικότητας και της ακαταμάχητης γοητείας του γουργουρίσματος μιας γάτας.

Πως γνωρίστηκες με την Κορίνα και πως αποφάσισες να την υιοθετήσεις; Ήσουν πάντα cat person;

Ήταν Ιούνιος του 2020 όταν αποφάσισα να την υιοθετήσω. Είχα φλερτάρει με την ιδέα καιρό πριν, όμως κάπως όλο αυτό έγινε μαγικά. Η φίλη μου η Μαρίνα μου είπε για μια μαμά γάτα που γέννησε τρία γατάκια και είναι σε ένα γκαράζ στο Κουκάκι και αφού μου έδειξε φωτογραφία, είπα αμέσως ότι θέλω πολύ να την υιοθετήσω. Με βοήθησε πολύ στην αρχή γιατί δεν είχα ιδέα πως να γίνω γατογονέας και την ευχαριστώ δημόσια για αυτό! Ήταν για εμένα μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδος καθώς έψαχνα τρόπους να αλλάξω συνήθειες επειδή έκοβα το κάπνισμα. Δεν ξανακάπνισα ποτέ από τότε και η νέα μου συνήθεια δεν έχει καθόλου καπνό, έχει πολλή αγάπη, νιαούρισμα και τρίχες! Είναι δηλαδή αλήθεια πως οι γάτες κάλικο φέρνουν τύχη, σε εμένα σίγουρα γιατί κατάφερα να εκπληρώσω τον στόχο μου.

Το όνομα Κορίνα (σε γάτα) δεν το ακούς και συχνά. Πως αποφάσισες να την ονομάσεις έτσι; Έχει καμία σχέση με τον χαρακτήρα της σειράς "Εγκλήματα";

Στην αρχή ήθελα να την πω "Καρδερίνα" μιας και όλοι με ξέρουν σαν "Καρδερίνο" αν το επίθετο μου είναι Καρδερίνης. Όμως τελικά, τις πρώτες ημέρες που ήταν στο σπίτι και ψάχναμε με τον φίλο μου να της δώσουμε όνομα, ένας φίλος μου είπε "ε, θα την πεις Κορίνα, είναι ίδια η γάτα από τα Εγκλήματα". Και κάπως έτσι, βρήκαμε το όνομα της που τη χαρακτηρίζει απόλυτα γιατί είναι μια γάτα ατίθαση και δυναμική!

Πως επηρέασε την καθημερινότητα σου η έλευση της;

Στην αρχή είχα αρκετά μεγάλο άγχος. Ήταν κάτι εντελώς καινούριο για εμένα να έχω γάτα στο σπίτι. Όμως με τον καιρό το άγχος έδωσε θέση στις χαρούμενες στιγμές. Αυτές πολλαπλασιάστηκαν, η Κορίνα με βοήθησε στη διακοπή καπνίσματος, εγώ τη βοήθησα να μεγαλώσει σε ένα προστατευμένο και υγιές περιβάλλον και κάπως έτσι έχουμε αναπτύξει μια όμορφη σχέση!

Μπορείς να μοιραστείς μαζί μας κάποιο αστείο ή περίεργο περιστατικό που δεν είναι γνωστό στους followers σου;

Μοιράζομαι αρκετά στα social με την Κορίνα και λογικά όσοι με ακολουθούν καιρό ίσως το θυμούνται. Στην αρχή η Κορίνα είχε μανία με τις κουρτίνες. Δεν κατάφερα να στεριώσω ποτέ κουρτίνα, διότι συνεχώς σκαρφάλωνε εκεί πάνω. Μετά τις 6-7 κουρτίνες που έγιναν κουρέλια, αποφάσιζα να ζω σε σπίτι χωρίς κουρτίνες και είμαι ok με αυτό!

Περιέγραψε μας λίγο την προσωπικότητα της ώστε να την γνωρίσουμε καλύτερα. Τι κάνει την Κορίνα χαρούμενη; Έχει κάποια αγαπημένη συνήθεια;

Θα μπορούσα να πω ότι είναι μια πραγματική κυρία σε γενικές γραμμές! Είναι σωστή στο φαγητό της (έχει ελεύθερη σίτιση και είναι μια χαρά στα κιλά της), δεν είναι λαίμαργη να ζητάει από τα φαγητά μας, επίσης την περισσότερη ώρα της μέρας απολαμβάνει τις αγαπημένες της γωνιές στο σπίτι και ακόμα και με τα φυτά, τις περισσότερες φορές είναι πολύ καλά. Αυτό που της αρέσει είναι να ανοίγει πόρτες γιαυτό είμαστε συνεχώς κλειδωμένοι γιατί πηδάει πάνω στα πόμολα και αν η πόρτα είναι ξεκλείδωτη, βγαίνει κανονικά στο διάδρομο! Αυτό που σίγουρα την κάνει χαρούμενη είναι τα χάδια, τα κουτιά, να τη σκεπάζουμε με τα ρούχα μας και να κρύβεται στις ντουλάπες.

Ως γατογονέας ποιες προκλήσεις έχεις αντιμετωπίσει;

Νομίζω το πιο δύσκολο ήταν η προσπάθεια να κόψουμε τα νύχια. Ακόμα και με τον ειδικό νυχοκόπτη δεν μας αφήνει και δεν το καταφέραμε ποτέ. Την έχουμε αφήσει στην ησυχία της, δηλαδή άλλη μια φορά που έγινε το δικό της!

Όσο αφορά την ευεξία της, έχεις κάποιο tip για τη φροντίδα μιας γάτας;

Πιστεύω ότι όσο πιο καλή είναι η τροφή της τόσο πιο καλή και ουσιαστική είναι η φροντίδα της. Στην αρχή της δίναμε μια κλασσική κροκέτα όμως πολύ γρήγορα μελέτησα τις τροφές και την αλλάξαμε με τροφή grain free και gluten free με υψηλά ποσοστά ζωικής πρωτεΐνης και χωρίς καθόλου αλάτι. Το τρίχωμά της άλλαξε αμέσως και η Κορίνα απολαμβάνει ιδιαίτερα αυτήν την τροφή. Είναι μια σταλιά πιο ακριβή από τις άλλες αλλά θέλουμε πάντα το καλύτερο για εκείνη και δεν απασχολεί η διαφορά τιμής!

Υπάρχουν προϊόντα ή gadgets που θεωρείς ιδιαίτερα χρήσιμα για τους ιδιοκτήτες γατών;

Τα μπαλάκια από αλουμινόχαρτο haha! Όσα gadgets/παιχνίδια και αν αγόρασα για την Κορίνα, τα αγαπημένα της θα είναι πάντα τα μπαλάκια από αλουμινόχαρτο και αποδείξεις, οι κορδέλες από τα κουτιά ζαχαροπλαστείου και τα κουτιά από παπούτσια!

Μπορείς να μοιραστείς μια συμβουλή για νέους γατογονείς με βάση την εμπειρία σου με την Κορίνα;

Να μη νιώθουν άγχος, να βάζουν δίχτυ στα μπαλκόνια τους, να κάνουν τις προβλεπόμενες επισκέψεις στον κτηνίατρο και να μιλάνε όσο πιο γλυκά μπορούν ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ στην γατούλα τους!

Μοιραστείτε το άρθρο!

background image