Άγιος Βαλεντίνος: Διασκεδαστικοί τρόποι για να γιορτάσετε την ημέρα με το κατοικίδιό σας

background image

Γενικές πληροφορίες

14/02/2024

Άγιος Βαλεντίνος: Διασκεδαστικοί τρόποι για να γιορτάσετε την ημέρα με το κατοικίδιό σας

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου έχει να κάνει με το να μοιράζεσαι την αγάπη... με το ταίρι σου, τους φίλους και την οικογένειά σου, αυτό φυσικά περιλαμβάνει και τον τετράποδο φίλο σου! Από δώρα μέχρι λιχουδιές για κατοικίδια αλλά και χουχουλιάρικες αγκαλιές στον καναπέ, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τους δείξετε επιπλέον αγάπη και στοργή την ειδική αυτή μέρα.

Ένα pet δώρο

Σε όλους αρέσει να λαμβάνουν προσεγμένα δώρα από αγαπημένα πρόσωπα, οπότε πιθανότατα θα το κάνουν και τα κατοικίδιά σας. Ακολουθούν μερικές ιδέες που θα τα κάνουν να κουνήσουν την ουρά τους από χαρά: μια μπαντάνα, XOXO, ένα κόκκινο σαμαράκι με οδηγό, μια ταυτότητα σε σχήμα καρδιάς, ένα τσιριχτό παιχνίδι σε σχήμα καρδιάς ή μια ροζ και κόκκινη μπάλα.

Ειδικές λιχουδιές για κατοικίδια τόσο γλυκά

Οι καραμέλες και οι σοκολάτες αποτελούν μερικά από τα καλύτερα σημεία της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου για τους ανθρώπους, αλλά φροντίστε να κρύψετε καλά, το κουτί σε σχήμα καρδιάς από τα κατοικίδια. Θα ήταν κρίμα να χρειαστεί να πάτε ένα ταξίδι στον κτηνίατρο επειδή ο τετράποδος φίλος σας έφαγε όλο το κουτί. Αντίθετα, δώστε του με μερικές λιχουδιές εγκεκριμένες από τον κτηνίατρο.

Για μια διασκεδαστική ανατροπή, θα μπορούσατε να τοποθετήσετε τις λιχουδιές σε σχήμα καρδιάς στο πάτωμα ή να φτιάξετε XOXO. Το κατοικίδιό σας μπορεί να μην ξέρει γιατί υπάρχει σχήμα καρδιάς, αλλά η σκέψη είναι αυτή που μετράει.

Φιλί, φιλί… (ή και όχι;)

Τα φιλιά και η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πάνε χέρι-χέρι, αλλά ένα φιλί - γλείψιμο από το κατοικίδιό σας ίσως φέρει κάτι περισσότερο από λίγη αγάπη; Αν σκεφτείτε για ποιες άλλες δραστηριότητες χρησιμοποιεί το στόμα του ο μέσος σκύλος - να κάνει επιδρομή στο κουτί απορριμμάτων, να περιποιηθεί όλα τα μέρη του σώματός του, να φάει ό,τι βρήκε στο δρόμο - ίσως ένα φιλί στο πρόσωπο δεν είναι η καλύτερη ιδέα.

Επιπλέον, είναι μύθος ότι το στόμα ενός σκύλου είναι πιο καθαρό από του ανθρώπου. Κάτω από τις κατάλληλες συνθήκες, τα βακτήρια στο στόμα των σκύλων μπορούν να προκαλέσουν ασθένειες στους ανθρώπους, επομένως ίσως είναι καλύτερο να αποφύγετε τα φιλιά στο πρόσωπο ή σε μια ανοιχτή πληγή.

Αγκαλιές στον καναπέ

Ίσως ο καλύτερος τρόπος για να γιορτάσετε την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι ο απλούστερος: να στριμωχτείτε στον καναπέ. Κατάλληλο για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, η αλληλεπίδραση με το κατοικίδιό σας μπορεί να αυξήσει την ωκυτοκίνη, η οποία είναι η ορμόνη της «αγάπης». Η ωκυτοκίνη είναι ένα φυσικό καταπραϋντικό του στρες, γι' αυτό πάρτε μια κουβέρτα και καθίστε στον καναπέ για μερικές αγκαλιές με το σκύλο ή τη γάτα σας.

Προσοχή!

Αν τύχει να λάβετε λουλούδια ως δώρο από κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο, θυμηθείτε να ελέγξετε αν θα μπορούσαν να είναι δηλητηριώδη για το κατοικίδιό σας. Τα τριαντάφυλλα είναι μη τοξικά, όμως άλλα λουλούδια όπως τα κρίνα, οι τουλίπες και οι νάρκισσοι μπορεί να είναι επιβλαβή για αυτά. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει τη λίστα τοξικών και μη τοξικών φυτών της ASPCA, εάν δεν είστε σίγουροι για την τοξικότητα ενός λουλουδιού, τοποθετήστε το σε ασφαλές μέρος όπου το κατοικίδιό σας δεν έχει πρόσβαση.

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι ένας πολύ καλός λόγος για να πλημμυρίσετε το κατοικίδιό σας με λίγη επιπλέον αγάπη, λιχουδιές και ίσως και μερικά νέα παιχνίδια. Απλώς βεβαιωθείτε ότι η ημέρα γιορτάζεται με ασφάλεια.

Μοιραστείτε το άρθρο!

background image