5 λόγοι για να υιοθετήσεις ένα ηλικιωμένο κατοικίδιο

background image

Γενικές πληροφορίες

26/05/2021

5 λόγοι για να υιοθετήσεις ένα ηλικιωμένο κατοικίδιο

Για πολλούς ανθρώπους υπάρχει μια ακόμα επιλογή κατοικιδίου που μπορεί να γίνει το ιδανικό μέλος της οικογένειας, το ηλικιωμένο κατοικίδιο! Παρακάτω, θα βρεις 5 λόγους που πρέπει να σκεφτείς και να υιοθετήσεις ένα αξιαγάπητο ηλικιωμένο ζώο.

1. Διάσωση ζώων σε ανάγκη

Εκατομμύρια ανεπιθύμητα ζώα εγκαταλείπονται ή θανατώνονται κάθε χρόνο στο κόσμο και τα περισσότερα είναι ενήλικα και ηλικιωμένα.

Τα χαριτωμένα κουταβάκια και γατάκια τραβούν την προσοχή του κοινού περισσότερο και έτσι ο ανταγωνισμός δείχνει άνισος μπροστά στα ηλικιωμένα κατοικίδια, που δείχνουν συχνά απογοητευμένα, αφού δεν επιλέγονται.

Ωστόσο, τα ηλικιωμένα ζώα είναι πιο πιστά και έτοιμα για μια νέα αρχή. Θυμήσου πως υιοθετώντας σώζεις μια ζωή από μια τραγική κατάληξη!

2. Τα ηλικιωμένα ζώα είναι εκπαιδευμένα

Η πλειονότητα των ηλικιωμένων ζώων στα καταφύγια έχουν ήδη καλή συμπεριφορά και την βασική εκπαίδευση υπακοής. Αυτό σημαίνει ότι δε θα χρειαστεί να σπαταλήσεις χρόνο για εκπαίδευση, αλλά να απολαύσεις χρόνο για ατέλειωτες βόλτες.

3. Λιγότερη δέσμευση χρόνου

Τα ηλικιωμένα ζώα δεν απαιτούν τόσο χρόνο όσο τα κουταβάκια και τα γατάκια και είναι ιδανικά για οικογένειες και άτομα που εργάζονται πολλές ώρες. Απαιτούν λιγότερη εκπαίδευση και επίβλεψη από ένα πονηρό κουτάβι ή γατάκι και έτσι έχεις περισσότερη ενέργεια να δεσμευτείς μαζί του.

4. Αποφεύγεις το δάγκωμα/μασούλημα

Τα νεαρά κατοικίδια ζώα περνούν την περίοδο της οδοντοφυΐας και μασούν στην κυριολεξία τα πάντα! Είναι διάσημα για το σκίσιμο των παπουτσιών, των μαξιλαριών του καναπέ και οτιδήποτε άλλο ταιριάζει στα δόντια τους. Με το ηλικιωμένο κατοικίδιο είσαι ήσυχος και δεν χρειάζεται να το παρακολουθείς συνέχεια.

5. Ταιριάζουν τέλεια στους ηλικιωμένους

Οι περισσότεροι ηλικιωμένοι δεν μπορούν να έχουν ένα κουτάβι με πολλές ανάγκες αλλά μπορούν να φροντίσουν έναν ώριμο σκύλο που ευχαριστιέται με μια αργή βόλτα λίγα μέτρα από το σπίτι.

Τέλος, αν έχεις σώσει ένα ηλικιωμένο ζώο καταλαβαίνεις πως γνωρίζουν πόσο τυχερά στάθηκαν. Έχουν άφθονη αγάπη για να δώσουν και δε σταματούν να στο δείχνουν. Υιοθέτησε και αγάπησε αληθινά!

Μοιραστείτε το άρθρο!

background image