Πώς να κρατήσετε τον σκύλο σας ασφαλή και άνετο το καλοκαίρι: Συμβουλές και τεχνικές

background image

Σκύλος

05/06/2024

Πώς να κρατήσετε τον σκύλο σας ασφαλή και άνετο το καλοκαίρι: Συμβουλές και τεχνικές

Όταν φροντίζετε τον σκύλο σας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι σημαντικό να λαμβάνετε συγκεκριμένα μέτρα για να τον κρατάτε ασφαλή και άνετο. Ακολουθούν μερικές βασικές συμβουλές:

Ενυδάτωση

Διασφαλίστε ότι ο σκύλος σας έχει πάντα πρόσβαση σε φρέσκο νερό για να αποτρέψετε την αφυδάτωση. Έχετε μαζί σας φορητό μπουκάλι νερού και μπολ στις βόλτες.

Αποφύγετε τις καυτές επιφάνειες

Οι ζεστοί δρόμοι μπορούν να κάψουν τα πέλματα του σκύλου σας. Περπατήστε τον σκύλο σας νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ όταν το έδαφος είναι πιο δροσερό. Μια καλή δοκιμή είναι να τοποθετήσετε το χέρι σας στο πεζοδρόμιο· αν είναι πολύ ζεστό για εσάς, είναι πολύ ζεστό και για τον σκύλο σας.

Προστασία από τον ήλιο

Οι σκύλοι μπορούν να πάθουν ηλιακό έγκαυμα, ιδιαίτερα αυτοί με κοντό ή ανοιχτόχρωμα τρίχωμα. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό ασφαλές για κατοικίδια στα εκτεθειμένα μέρη όπως η μύτη και τα αυτιά. Αποφύγετε το ξύρισμα του τριχώματος του σκύλου σας, καθώς αυτό παρέχει προστασία από τον ήλιο​.

Αποφυγή υπερθέρμανσης

Προσέξτε για σημάδια θερμοπληξίας, όπως υπερβολικό λαχάνιασμα, σάλια και ληθαργία. Παρέχετε σκιά και δροσερά μέρη για τον σκύλο σας  ώστε να ξεκουραστεί. Χρησιμοποιήστε ψυκτικά στρώματα ή αφήστε τον να παίξει σε παιδική πισίνα​.

Ψύλλοι και τσιμπούρια

Τα συγκεκριμένα παράσιτα είναι πιο ενεργά το καλοκαίρι. Ελέγχετε τακτικά τον σκύλο σας για τσιμπούρια, ειδικά μετά από βόλτες σε χορταριασμένες ή δασώδεις περιοχές. Χρησιμοποιήστε προληπτικές θεραπείες για ψύλλους και τσιμπούρια όπως συνιστά ο κτηνίατρός σας​.

Προσοχή στην άσκηση

Προσαρμόστε το πρόγραμμα άσκησης του σκύλου σας στις πιο δροσερές ώρες της ημέρας και αποφύγετε τις έντονες δραστηριότητες κατά τη διάρκεια του καύσωνα. Δραστηριότητες σε εσωτερικούς χώρους, όπως παιχνίδια εγκεφαλικής διέγερσης, μπορούν να κρατήσουν τον σκύλο σας απασχολημένο χωρίς τον κίνδυνο θερμοπληξίας.

Ασφαλή ταξίδια

Μην αφήνετε ποτέ τον σκύλο σας σε σταθμευμένο αυτοκίνητο, καθώς οι θερμοκρασίες μπορούν να αυξηθούν γρήγορα σε επικίνδυνα επίπεδα. Αν πρέπει να βρίσκεται στο αυτοκίνητο, εξασφαλίστε τον κατάλληλο αερισμό και κλιματισμό​.

Διατροφή και λιχουδιές

Προσέξτε τι τρώει ο σκύλος σας κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών πικ-νικ και μπάρμπεκιου. Αποφύγετε να του δίνετε τοξικά τρόφιμα όπως σταφύλια, σταφίδες, κρεμμύδια και σοκολάτα. Χρησιμοποιήστε λιχουδιές με ένα μόνο συστατικό, όπως καθαρό μαγειρεμένο κρέας​.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, μπορείτε να διασφαλίσετε ότι ο σκύλος σας απολαμβάνει ένα ασφαλές και διασκεδαστικό καλοκαίρι.

Μοιραστείτε το άρθρο!

background image