Χρειάζονται εκπαίδευση τα γατάκια;

background image

Γάτα

30/05/2022

Χρειάζονται εκπαίδευση τα γατάκια;

Ναι, τα γατάκια χρειάζονται εκπαίδευση, διότι η εκπαίδευση είναι σημαντική για να μάθουν βασικές δεξιότητες και να αναπτύξουν καλές συνήθειες.

Βασικές συμβουλές

Τα περισσότερα γατάκια ξέρουν ενστικτωδώς να μπαίνουν στο κουτί με την άμμο τους. Τα κουτιά προσελκύουν γατάκια κάθε μεγέθους και η άμμος τα βοηθά να θάψουν τις ακαθαρσίες τους - μια ενστικτώδη συνήθεια τους.

Συνιστούμε, αρχικά, να βάλετε τα γατάκια σας σε ένα μικρό δωμάτιο, ώστε οι επιλογές τους να είναι περιορισμένες και η άμμος τους κοντά.

Καλό θα είναι να υπάρχουν μέρη που μπορούν να κρυφτούν γιατί έτσι αισθάνονται πιο ασφαλή. Τα τούνελ είναι υπέροχοι χώροι κρυψώνας!

Μόλις το γατάκι σας μπει σε μεγαλύτερο σπίτι συνιστάται να έχετε περισσότερα από ένα κουτιά, ειδικά αν έχετε κι άλλες γάτες.

Τα γατάκια με αυτοπεποίθηση θα ξεκινήσουν την εξερεύνηση αμέσως και θα εντοπίσουν όλες τις γωνίες και ειδικά αυτές με περισσότερη θέα.

Συντήρηση άμμου

Ο καθαρισμός της άμμου πρέπει να γίνεται δύο φορές την εβδομάδα, για να αποφεύγονται τυχόν ατυχήματα. Όλοι ξέρουμε ότι οι γάτες απεχθάνονται τη λερωμένη άμμο, γιατί θίγεται η αυτού υψηλότης τους.

Προσοχή! Η άμμος πρέπει να είναι τόση σε ποσότητα που το βάθος να είναι τουλάχιστον 10cm ώστε να μπορούν να σκάβουν με την ησυχία τους. Καμία άμμος δεν είναι η καταλληλότερη από την ΚΑΘΑΡΗ άμμο!

Πάντα να βρίσκετε λίγο χρόνο για να παίξετε και να κάνετε αγκαλιές. Είναι σημαντικό για να δημιουργηθεί δεσμός.

Ο δικός μου Ray

Ας μη μιλήσω για το δικό μας το Ray ή ...ας μιλήσω! Αν διαβάσατε το προηγούμενο post κάτι υποψιάζεστε. Από μικρός έχει μάθει να κρύβεται και να πετάγεται ξαφνικά στα πόδια μας για ατέλειωτες γραντζουνιές.

Μισεί επίσης τις αγκαλιές. Και εκεί ξεκινά το γουργούρισμα. Και όλοι ξέρουμε πως όταν ένα γατάκι γουργουρίζει, είναι καλό σημάδι.

Μοιραστείτε το άρθρο!

background image