Μερικές καθημερινές ευκολίες!

background image

Γενικές πληροφορίες

24/06/2022

Μερικές καθημερινές ευκολίες!

Καθώς περνούν τα χρόνια έμαθα μερικά κόλπα για να βρίσκω γρήγορες λύσεις σε καθημερινά προβλήματα, που διευκολύνουν τη συγκατοίκηση με ένα σκύλο.

Μερικά τα έμαθα μέσα από άρθρα, βιβλία και έρευνα αλλά τα περισσότερα τα έμαθα μέσω της δοκιμής και κάνοντας λάθη, πολλά λάθη και αρκετές ζημιές!

Ακολουθούν, λοιπόν, απλές συμβουλές καθημερινότητας για τους ιδιοκτήτες σκύλων για να γίνει η ζωή τους πιο εύκολη. Και εννοώ συμβουλές από το πως θα διατηρήσετε το σπίτι σας καθαρό μέχρι ακόμα πως θα φτιάξετε ένα kit πρώτων βοηθειών.

Καλύμματα καναπέ

Χρησιμοποιήστε καλύμματα για να διατηρήσετε το καναπέ σας καθαρό. Αυτό ισχύει μόνο αν αφήνετε τα σκυλάκια σας να κάνουν ατέλειωτα αράγματα στους καναπέδες όλη μέρα. Αν τα αφήνετε, ξέρετε πολύ καλά τι σημαίνει τρίχα!

Μπορείτε, λοιπόν, να χρησιμοποιείτε ειδικά καλύμματα, ριχτάρια ή σεντόνια που μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο. Μόλις φτάσει η ώρα για καθαριότητα ξεμπερδεύετε αμέσως με ένα απλό πέταγμα στο πλυντήριο.

Το μαγικό φίλτρο

Η σόδα! Αυτό το μαγικό φίλτρο! Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε τα ούρα του σκύλου σας. Ελάτε, πείτε, σας έχει συμβεί να γυρνάτε πίσω στο σπίτι μετά τη δουλειά και να σας κοιτάει με ύφος αμέριμνο ότι τίποτα δεν έχει συμβεί αλλά... ξαφνικά, να μια λίμνη!

Μπορείτε να ρίξετε λίγη μαγειρική σόδα πάνω στο σημείο, αφήστε το να καθίσει για 20 λεπτά και στη συνέχεια σκουπίστε με την ηλεκτρική σκούπα. Αφαιρεί επίσης και τις οσμές!

Αποσμητικό χαλιού

Φτιάξτε το δικό σας αποσμητικό χαλιού! Υπάρχουν κάποιες μυρωδιές από τις οποίες δεν μπορείτε να απαλλαγείτε αλλά δεν θέλετε να αγοράζετε και ειδικά προϊόντα.

Μπορείτε να προμηθευτείτε ένα απλικατέρ να το γεμίσετε νερό, 1 καπάκι μαλακτικό ρούχων και 1 έλαιο της επιλογής σας. Ψεκάστε τα χαλιά καθώς και το καναπέ και θα καταλάβετε διαφορά. Δοκιμάστε το και στο αυτοκίνητο!

Φούτερ και μαξιλάρι

Θέλετε να δώσετε ένα ωραίο άνετο μέρος για ύπνο στο σκύλο σας, χωρίς να χρειάζεται να αγοράσετε νέο κρεβάτι από κάποιο κατάστημα; Φτιάξτε του ένα υπέροχο και δροσερό κρεβάτι από φούτερ και μαξιλάρι!

Φόρμες για μάφιν

Τέλος, ψάχνετε ένα απλό και δημιουργικό τρόπο να κρατήσετε το μυαλό του σκύλου σας απασχολημένο; Όλοι έχουν στο σπίτι τις φόρμες για κεκάκια μάφιν. Να λοιπόν!

Μπορείτε να δημιουργήσετε ένα απλό παιχνίδι παζλ με μια φόρμα για μάφιν, λίγες λιχουδιές και κάμποσα μπαλάκια του τένις. Σίγουρα θα ξετρελαθεί! Και κάπως έτσι η ζωή συνεχίζεται...

Μοιραστείτε το άρθρο!

background image